Umeå-4°Molnigt

Umeå Tidning

Intensiv vecka på isen för Umeå IK:s åkare

Umeå IK:s konståkare har lämnat sommarvärmen bakom sig.
I veckan tillbringar de hela dagarna i ishallen, under föreningens traditionella uppstartsläger.

Sport · Publicerad 14:59, 16 aug 2018

Umeå IK konståkning hade ispremiär för säsongen för någon vecka sedan, men det uppstartsläger som pågår sedan i går, fram till på söndag, är det definitiva startskottet för höstens träningar.

– Lägret hålls för att komma igång inför säsongen. Under den här veckan tränar vi 2–4 pass per dag, berättar tränaren Emma Herou.

När Umeå tidning besöker lägret på torsdagsförmiddagen är det åkarna som tävlar i de högsta klasserna som övar hopp på isen. En av dem är Saga Nord Ljunggren.

– Det är roligt med det här lägret, eftersom man får träffa alla efter sommaren och träna intensivare än vanligt, säger Saga.

Det här har varit första sommaren på tio år som Saga inte åkt iväg på något konståkningsläger på is i någon annan stad. I stället har hon fokuserat på att träna kondition och styrka.

– Jag känner att jag orkar saxa mer nu och ta mer fart. När man kör ett konståkningsprogram ligger man nästan på maxpuls i tre minuter, då är det bra att ha tränat kondition. Visst känns det lite ovant att göra hopp och piruetter på is nu, men det kommer snabbt tillbaka.

För Saga, som tävlar i klassen Junior A, väntar tre tävlingar i höst. Alla hålls i Stockholm.

I Umeå kommer det hållas en klubbtävling i slutet av oktober, där deltagare i alla tävlingsklasser kan delta.

Orring: »Vi får lov att tacka för oss«

Umeå tidning läggs ned. Det beslutades förra veckan. – Jag tycker att vi som jobbat med det här projektet kan känna stolhet över vad vi åstadkommit, säger Erik Orring,...