Umeå-4°Molnigt

Umeå Tidning

Fullt fokus på eget spel för Team TG

I morgon är det dags för årets andra hemma- match för Team TG. Domsjö står för motståndet.
– Vi ska fokusera på vårt spel och det vi är bra på. Vi försöker utvecklas varje match, säger huvudtränaren Therese Kapstad.

Sport · Publicerad 12:00, 09 maj 2018

Therese Kapstad är både huvudtränare och sportchef. Två roller hon trivs med och tycker samverkar på ett positivt sätt. Eftersom sportchefsrollen bland annat innebär rekrytering kan hon se med tränarögon under den processen.

– Det är ganska bra, man får det man vill ha, säger hon.

I år har truppen 13 nya spelare, vilket har inneburit att stort fokus har lagts på att få ihop laget.

– Vi har haft ett projekt på försäsongen. Det har innehållit gruppsammansättning, sammanhållning, normer och värderingar har diskuterats.

Hon berättar att projektet har letts av två universitetsstudenter som haft det som sitt examensarbete. Innehållet är forskningsbaserat och det har varit nytänkande. Till exempel har dans, improvisation och teater använts.

– Det har varit en väldigt intensiv period, men det har gett otroligt mycket. Dels för att få ihop laget, dels för att få göra saker tillsammans. Tjejerna upplever att de har känt varandra hur länge som helst.

Det är tredje året i division 1, men laget har en tydlig satsning mot Elitettan. Therese Kapstad menar att det visar sig på flera sätt.

– Vi har otroligt målmedvetna spelare, sedan har vi snäppat upp oss till i år. Vi har en bredare trupp som har både en högre lägsta och högsta nivå. Vi tänker på Elitettan när vi bedriver vår träning, vilket gäller både träningsmängd och effektivitet. Vi känner alla att vi vill vara högre upp än vi är i dag.

Målsättningen i år är topp tre, men förhoppningen är att nå ännu högre.

– Vi har allt runt omkring på plats, både vad gäller ledare och spelare. Nio ledare är ganska unikt i division 1.

Hittills har de spelat två matcher, med vinst mot Sunnanå i premiären och förlust mot Östersund i söndags. I morgon, torsdag, väntar hemmamatch mot Domsjö. Ett lag de inte har mött ännu.

– Vi vet egentligen inte så mycket om dem och det gör mig egentligen inte så mycket. Vi ska fokusera på vårt spel och det vi är bra på, vi försöker utvecklas varje match. Vi förlorade tyvärr i går (i söndags, reds. anm.) och vi har en enorm revanschlusta.

Orring: »Vi får lov att tacka för oss«

Umeå tidning läggs ned. Det beslutades förra veckan. – Jag tycker att vi som jobbat med det här projektet kan känna stolhet över vad vi åstadkommit, säger Erik Orring,...