Umeå-4°Molnigt

Umeå Tidning

»Tiden går fort när man har roligt«

Krönikor · Publicerad 14:21, 31 okt 2018

»Vi kommer att lägga ner. Nu.«

Hur reagerar man när arbetsgivaren säger så?

Det fick jag möjlighet att fundera på förra veckan. Nu lägger vi ner. Min kära, kära arbetsplats försvinner och så även den dagliga kontakten med de arbetskompisar jag håller av så.

Eftersom jag är nostalgiskt lagd så har jag badat i minnen från de här åren som jag haft förmånen att jobba på Umeå tidning. Det som värmer mig mest är att jag kan sammanfatta dem som oerhört roliga. Jag är också väldigt stolt över tidningen: Positiva tillrop från läsare och de priser vi fått, bland annat Årets gratistidning, bär jag med mig.

Tiden går fort när man har roligt.

Aldrig hade jag kunnat ana att vi på redaktionen skulle få sådant rörelseutrymme när jag för drygt sex åren fick frågan om jag ville börja jobba på en helt ny tidning i Umeå. Det fanns självklart vissa ramar och begränsningar, men inom dessa en möjlighet att verka fritt som redaktion för att skapa en bred tidning »om Umeå, för Umeåborna«.

Det är klart, när jag klev in i de allt annat än eleganta lokalerna vi hade på Nipvägen bakom Volvo, i starten var det med viss bävan. Hur sjuttsingen gör man en tidning som så förmätet ska delas ut till alla hushåll i Umeå kommun (även Vännäs och Nordmaling skulle drabbas till viss del).

Jag kan meddela att det har varit en berg- och dalbana både när det gäller arbetsbelastning, förväntningar och förhoppningar. Allt det packar jag ner i en mental minnessäck (när jag växte upp hade vi en fysisk sådan proppfull med bland annat Sindy-dockor och utklädningskläder), som jag kommer att vårda ömt.

Jag vill verkligen passa på att hylla så många jag kommer åt: Arbetsgivare, kollegor, läsare, intervjupersoner och så vidare. Det har varit lärorikt och vansinnigt trevligt. Tack. Nu väntar nya äventyr.

Tiden går fort när man har roligt.

Orring: »Vi får lov att tacka för oss«

Umeå tidning läggs ned. Det beslutades förra veckan. – Jag tycker att vi som jobbat med det här projektet kan känna stolhet över vad vi åstadkommit, säger Erik Orring,...