20424322 769018209947569 3556560598397343430 o

Om oss

Med Umeå Tidning vill vi förmedla till dig vad som händer i Umeåregionen. Vi vill berätta om det lokala ur olika perspektiv: Tidningen ska informera, underhålla och engagera. Vi vill granska makten åt dig och avslöja missförhållanden. Sedan det första numret kom ut i slutet på november 2012 har vi med bild och text berättat om olika ämnen som berör. Allt från festligheterna på Brännbollsyran och politiska demonstrationer på Rådhustorget till människor som fastnat i vårdköer och den senaste forskningen från Umeå universitet.

Vår ambition är att ta fram människan bakom nyheten och nå ut till alla individer. Den möjligheten har vi då Umeå Tidning inte kostar något för dig som läsare och den delas ut till alla hushåll och företag.

Umeå Tidnings resa

NR1

2012 Umeå Tidning startade i en industrifastighet bakom Volvo Umeverken på Böleäng. Där satt två journalister och en grafisk formgivare med uppdraget och viljan att skapa en gratistidning för alla Umeåbor. Första numret delades ut den 29 november.

Säljavdelning2

2013 Umeå Tidning kunde utöka antalet anställda både på redaktionen och på säljavdelningen. Vi arbetade vidare för att förbättra både form och innehåll – allt för att skapa en så bra tidning som möjligt. 

Lokalen utifran

2014 Den 1 januari gick flyttlasset till Strömpilen. Tidningens utseende fortsatte att utvecklas, till exempel förändrades förstasidan för att bättre spegla innehållet i tidningen. Ett samarbete inleddes med Blocket jobb och platsannonser dök upp i tidningen. 

Årets gratistidning

2015 Umeå Tidning blev utsedd till Årets gratistidning i Sverige. 

Gruppbild redaktion

2016 Umeå Tidning vinner pris för Årets sportreportage vid Gratistidningarnas branschdag. Dessutom är tidningen nominerad i kategorierna Årets foto och Årets personporträtt. 

2017 Umeå Tidning prisas för Årets foto vid Gratistidningarnas branschdag.