Umeå-4°Molnigt

Umeå Tidning

Umeå tingsrätt dömer ett par för försök till bedrägeri. Foto: Arkiv

Umeåpar döms för försök till bedrägeri

En man och en kvinna i Umeå som bor tillsammans har dömts för försök till bedrägeri.
De tecknade en villaförsäkring – efter att skada på fastigheten uppstått.

Nyheter · Publicerad 05:15, 18 apr 2018

Paret är sambor och hade nyligen flyttat in i en ny fastighet när händelsen inträffade. Mannen skulle borra i en vägg varpå en vattenskada uppstod. Då inte någon försäkring som täckte skadan hade tecknats gjordes detta strax efter skadan uppstått.

En anställd på försäkringsbolaget som handhade ärendet minns en nyhetsflash om en brandutryckning med anledning av vattenskada till samma adress som paret bor på och bad en försäkringsutredare undersöka vidare. Både mannen och kvinnan nekade till att brandkåren varit i deras hem.

Tingsrätten i Umeå har kommit fram till att paret saknade den försäkring som täckte skadan när den uppstod utan tecknade den efteråt. Dessutom finner rätten att parets förklaringar framstår som efterhandskonstruktioner och att deras syfte har varit att ljuga för att skaffa rätt försäkringsskydd i efterhand. De döms därför för försök till bedrägeri. Påföljden blir villkorlig dom samt dagsböter. De ska dessutom betala skadestånd på 11 300 kronor till försäkringsbolaget.

Orring: »Vi får lov att tacka för oss«

Umeå tidning läggs ned. Det beslutades förra veckan. – Jag tycker att vi som jobbat med det här projektet kan känna stolhet över vad vi åstadkommit, säger Erik Orring,...