Umeå-17°Molnigt

Umeå Tidning

Nytt hotell planeras att byggas i Umeås centrum

Det planeras för ytterligare ett nytt hotell i Umeå centrum.
Förutom de cirka 280 rummen ska även konferensutrymmen och en skybar inhysas i byggnaden

Nyheter · Publicerad 14:54, 19 jun 2018

Tanken är att det ska bli ett Clarion-hotell och det är arkitektbyrån Krook & Tjäder som ska rita det. Byggstarten i kvarteret Magne är planerad till våren 2019 och den beräknas att pågå i ungefär två år.

Lars-Göran Dahl, chef för affärsutveckling hos Diös, berättar att de kommer att fortsätta att utveckla kvarteret Magne tillsammans med bland annat Umeå kommun.

– Det är mycket glädjande att Diös och Nordic Choice Hotels tror på Umeå och vill vara med att satsa här. Umeå växer med fler invånare, fler företagsetableringar och fler besökare. Vi måste tillsammans se till så att de nya projekt som genomförs i staden bidrar till fler möjligheter och mer liv och rörelse i centrum, säger, Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Nordic Choice Hotels grundare Petter A Stordalen menar att Umeå är en framgångssaga för företaget och att det därför är självklart att satsa vidare i staden.

– Jag lovar att när vi öppnar stället 2021 så ska det vara proppfullt på hotellet och vi ska erbjuda någonting nytt och unikt, säger han.

Orring: »Vi får lov att tacka för oss«

Umeå tidning läggs ned. Det beslutades förra veckan. – Jag tycker att vi som jobbat med det här projektet kan känna stolhet över vad vi åstadkommit, säger Erik Orring,...