Umeå-17°Molnigt

Umeå Tidning

Flygbolag begär sig i konkurs Foto: Nextjet

Nextjet ansöker om konkurs

Nextjet AB och Nextjet Sverige AB har ansökt om konkurs i dag, onsdag. Alla flygningar ställs in.

Nyheter · Publicerad 13:33, 16 maj 2018

Nextjet AB och Nextjet Sverige AB, ställer in sina betalningar och ansöker om konkurs. Samtliga flygningar från och med klockan 13.00 i dag, onsdag, har ställts in. Nextjet har bland annat trafikerat en flyglinje mellan Umeå och Göteborg.

– Det är djupt beklagligt att styrelsen tvingats ta detta beslut. Speciellt för våra passagerare som direkt drabbas av detta och för vår personal, men också för våra leverantörer och samarbetspartners. Vi har gjort allt som står i vår makt för att hitta en lösning, men tyvärr inte lyckats. Det som nu sker är att en konkursförvaltare ska utses som kommer att ta beslut om bolagens framtid, säger Magnus Ivarsson, vd, i ett pressmeddelande.

Eftersom alla flygningar ställs in går det heller inte att boka biljetter. I ett pressmeddelande uppger Nextjet att det heller inte är någon idé att åka till respektive avreseflygplats. De med bokade resor rekommenderas att kontakta sin resebyrå eller kortutgivare för vidare hantering. Nextjets kundtjänst är inte öppen.

Orring: »Vi får lov att tacka för oss«

Umeå tidning läggs ned. Det beslutades förra veckan. – Jag tycker att vi som jobbat med det här projektet kan känna stolhet över vad vi åstadkommit, säger Erik Orring,...