Umeå-6°Molnigt

Umeå Tidning

Umeå tingsrätt dömer en man för att ha begått åtta brott. Foto: Elisabeth Glaas

Man trängde sig in i bostäder och tafsade

En man i 30-årsåldern döms en rad brott. Bland annat har han ofredat flera flickor sexuellt och trängt sig in hos en kvinna och misshandlat henne.

Nyheter · Publicerad 16:40, 11 jun 2018

Mannen bor i en kranskommun till Umeå. I september förra året uppmanade han en 13-årig flicka att dra ner byxorna och visa sin stjärt för honom. Åklagaren menar att mannen gjorde detta för att kränka hennes sexuella integritet.

En tid senare, i oktober, tryckte den 30-åriga mannen upp en annan tjej mot en vägg, tog på hennes kropp utanpå kläderna och sa att han ville knulla henne. Samma kväll trängde han sig in i två personers bostäder. I den ena bostaden ofredade mannen en tjej genom att dra ner hennes tröja och kommentera hennes bröst. Kvinnan i den andra bostaden försökte köra ut mannen, varpå han slog hennes i ansiktet.

Under den aktuella kvällen hotade mannen även en annan man genom att säga att han skulle döda honom, springa efter honom samt kasta en sten i hans riktning.

Nu döms den 30-åriga mannen för tre fall av sexuellt ofredande, två fall av hemfridsbrott, en misshandel och olaga hot. Då mannen lider av en allvarlig psykisk störning finner Umeå tingsrätt att han inte ska dömas till fängelse, utan påföljden bestäms till villkorlig dom. Han ska även betala totalt 18 000 kronor i skadestånd till de fyra tjejerna.

Orring: »Vi får lov att tacka för oss«

Umeå tidning läggs ned. Det beslutades förra veckan. – Jag tycker att vi som jobbat med det här projektet kan känna stolhet över vad vi åstadkommit, säger Erik Orring,...