Umeå-6°Molnigt

Umeå Tidning

Petter Brattsand och Sonya Markström tilldelades stipendierna vid Dragonskolans avslutningsceremoni i måndags. Foto: Edel Puntonet

Byggelever prisades

Byggeleverna Sonya Markström och Petter Brattstrand har lite extra anledning att fira sin stundande student, då de i dag tilldelades årets Bygma- stipendier.

Nyheter · Publicerad 16:35, 11 jun 2018

Byggvaruhuset Bygma delar varje år ut stipendier till avgångselever inom byggprogrammet som visat på goda studieresultat eller gjort en anmärkningsvärd uppryckning.

I måndags överraskades Sonya Markström och Petter Brattstrand vid bygg- och anläggningsprogrammet på Dragonskolan med beskedet att de vunnit stipendiet, som innefattar 5 000 kronor och en fullmatad verktygsväska.

I motiveringarna står det bland annat att Sonya varit en bra förebild på byggprogrammet och gjort väldigt bra ifrån sig på de teoretiska och praktiska delarna samt att Petter bidragit till en trivsam läromiljö och arbetar ihärdigt för att nå sina mål.
– Det känns oerhört roligt att vi hittat två så värdiga stipendiater i Umeå, säger Urban Johansson, vd för Bygma i Sverige.

Orring: »Vi får lov att tacka för oss«

Umeå tidning läggs ned. Det beslutades förra veckan. – Jag tycker att vi som jobbat med det här projektet kan känna stolhet över vad vi åstadkommit, säger Erik Orring,...