Umeå-4°Molnigt

Umeå Tidning

Victoria Magnusson och Maja Bergström dj:ar under namnet Dj Hybris och i morgon är det premiär för deras Klubb hybris. »Vi är bra på att lyfta varandra så vi brukar skoja om att vi ger varandra hybris«, säger Maja. Foto: Anna Bergman

Dj-duon vill skapa Umeås roligaste dansgolv i sommar

Varje lördag under hela sommaren arrangerar Umeåstudenterna och dj-duon Victoria Magnusson och Maja Bergström Klubb hybris – en opretentiös klubb med kul dansmusik.
– Det kommer vara peppig, glad stämning, säger Victoria.

Kultur & Nöje · Publicerad 12:00, 08 jun 2018

Det var så sent som i höstas som Victoria Magnusson och Maja Bergström ställde sig i dj-båset för första gången, efter att de gått en utbildning på kårhuset Villan.

– Vi tyckte det var tråkiga dansgolv i Umeå, med mycket snubbar som spelade house, berättar Victoria om hur de kom på idén till att börja dj:a.

De började spela på just kårhuset under namnet Dj Hybris och snart även på Hundras klubbkoncept Demokratiskt dansgolv. I sommar är det de som styr upp lördagskvällarna på Hundra själva, med deras egna Klubb hybris.

– Det kommer vara en klubb med peppig, glad stämning – och väldigt opretentiöst. Vi gillar när folk önskar låtar de vill höra, det är ju för dem vi spelar, säger Victoria.

Dj-duons egna musikval faller på »det vi tycker är roligt att dansa till« – med andra ord allt från 70-talsdisco till indiepop.

– Vi tycker också det är kul att spela lokala artister. Nu när Fricky nyligen släppt nytt kommer vi spela honom mycket i sommar. Lush life med Zara Larsson funkar också alltid på sommaren, och sen förenas vi två i Abba, säger Maja.

Förutom musik som är kul att dansa till utlovar Victoria och Maja en skön stämning i lokalen, med bland annat tv-spelshörna och uteservering.

– Vi är taggade, det här blir vår första sommar i Umeå och det känns jättekul. Så vi hoppas alla drar med sig sina danspeppade vänner, eller sin mormor eller Tindermatch och kommer, säger Victoria.

Klubb hybris har premiär i morgon.

Fler klubbar i sommar

Demokratiskt dansgolv: Två dj-lag tävlar om publikens gunst genom sitt låtval. På Hundra varje fredag från klockan 22. Åldersgräns: 18 år.

High dive: Liveband och dj:s spelar musik på Hundras uteservering varje onsdag från klockan 21. Fri entré.

Klubb terassen: Rex fyller tre våningar samt uteserveringen med musik, dansgolv och barer varje lördag från klockan 22. Åldersgräns: Året man fyller 21 år.

Take queer: Queerklubb på Droskan lördag 11 augusti från klockan 22. Åldergräns: 18 år.

Tisdagsrex: Klassisk sommarklubb som utspelar sig Rexs alla våningar samt uteserveringen varje tisdag från klockan 21, med premiär 26 juni. Åldersgräns: 20 år fyllda.

Orring: »Vi får lov att tacka för oss«

Umeå tidning läggs ned. Det beslutades förra veckan. – Jag tycker att vi som jobbat med det här projektet kan känna stolhet över vad vi åstadkommit, säger Erik Orring,...