Umeå-4°Molnigt

Umeå Tidning

Nedräkningen till årets slappa dagar är inledd

Krönikor · Publicerad 07:00, 20 jun 2018

Nedräkningen till semestern är inledd. Barnen har sommarlov och det innebär att de flesta rutiner som vi näppeligen lyckas upprätthålla under terminerna raskt har suddats ut. På ett sätt ljuvligt, på ett annat lätt ansträngande.
Som alltid är det en skön och rik känsla att ha hela ledigheten framför sig och planer på vad som ska fylla den börjar ta form. Själv frossar jag i hemsidor som visar möjliga utflyktsmål, som exempelvis vandra längs Höga kustens Slåttdalsskrevan och upp på Skuleberget, cykla Isälvsleden mellan Vindeln och Åmsele samt att ta mig ut på Holmön. Platser som stått på min att-uppleva-lista länge. Men mellan de eventuella utflykterna blir det nog rätt många oplanerade dagar, som jag tycker det ska finnas under sommaren.
Nytt för mig i år är att det blir cuper på andra orter för ett av barnen. Jag fick känna mig helt grön på det här med boendebokning, något som föräldrar med erfarenhet (eller ordning och reda i livet jämfört med mig) verkar ha ordnat redan. Ska ta tag i det. Känner ändå att det kommer att lösa sig. Eller?
I den här veckans tidning, näst sista innan sommaruppehållet, kan du läsa bland annat om en passionerad knivnörd, om Arbetsförmedlingens prognos för arbetsmarknaden i länet, samt om var du hittar trevliga midsommarfiranden i trakten. Våra planer är än lite lösa i kanterna. Men eftersom måndagens skyfall följdes den ena obligatoriska väderspaningen efter den andra i olika medier: "Regn över hela landet på midsommar", "Garanterat regn på midsommar", och så vidare så lutar det åt att firandet mestadels får ta plats under tak. Nåväl, vi får väl se hur det blir med det.
När vi återkommer efter ledigheten i början av augusti är det bara veckor kvar till valdagen, vilket kommer att märkas i tidningen. Hör gärna av dig med tips på vad du tycker är viktiga frågor att ta upp.
Jag hoppas du får en riktigt skön sommar och en fin midsommar.

Barnen har sommarlov och det innebär att de flesta rutiner som vi näppeligen lyckas upprätthålla under terminerna raskt har suddats ut

Orring: »Vi får lov att tacka för oss«

Umeå tidning läggs ned. Det beslutades förra veckan. – Jag tycker att vi som jobbat med det här projektet kan känna stolhet över vad vi åstadkommit, säger Erik Orring,...