USM satsar på Mariehem

För tredje gången på tre år öppnar Umeå sport och motion en ny anläggning.
– Det är första gången vi satsar utanför cityfyrkanten, berättar Sofi Andersson, verksamhetschef.


Just nu pågår ett intensivt färdigställande av den nya träningsanläggningen i två plan på Mariehem.
Efter nyetableringar i Utopia och på Navet öppnar USM den 1 december ytterligare ett gym där man kommer att kunna erbjuda olika former av styrketräning, konditionsträning och gruppträning.
Delar av inredningen från USM:s gamla gym vid Järnvägsallén, bland annat en spiraltrappa och ett antal lampor, har tagits tillvara och återanvänds nu som detaljer i den nya lokalen.

Varför väljer ni att öppna upp just på Mariehem?
– Det är ett beslut som vuxit fram. När vi upptäckte expansionstakten i bostadsbyggandet i det här området såg vi väldigt stor potential i en anläggning här.

Vad är det största utmaningen med den här typen av nyetablering?
– Att sticka ut och attrahera nya medlemmar. Det tar ett tag innan en anläggning fylls upp med medlemmar. Vi är inte ensamma på marknaden.

Hur ser ni på den allt tuffare konkurrensen bland gym i Umeå?
– Den är sporrande. Den gör att vi i det här fallet bygger en anläggning som inte liknar något annat i en växande stadsdel. Vi tror att många vill ha möjlighet att träna nära där man bor.

Vad är det som är unikt med USM på Mariehem?
– Inredningen och att vi har jättebra träningsmöjligheter som ändå är på en överskådlig yta. Lokalen är greppbar, men ändå stor och rymlig. Vi satsar också på en lounge-del eftersom det sociala tagit så stor del i träningen numera. Att träna är ett sätt för många att mötas och umgås. Istället för att ses på krogen väljer många att ta ett pass ihop.

Vilken typ av gruppträning kommer att finnas här?
– Det kommer att spegla det vi erbjuder i vårt utbud i dag, alltså alltifrån yoga och dans till tuffare klasser och styrketräningspass.

Blir det några nyanställningar?
– Vi anställer en person och sedan kommer befintlig personal som önskat gå upp i arbetstid att kunna göra det.

Vad händer under invigningshelgen?
– Vi har öppet hus för visning av lokalen och öppningserbjudanden. Det blir ingen träning då. Vi öppnar för träning måndag den 4 december.
Sara Lundvall
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.