Northbike West har gasat sig ur krisen

Den 20 augusti brann butik och verkstad ned för en av Northbikes två verksamheter i Umeå.
Nu har Northbike West redan hunnit bo in sig i Motorcentrums gamla lokaler på Teg.
– Det har funnits ett revanschsug hos hela personalstyrkan som varit helt magisk, säger platschef Jessika Häggling.


I samband med Snöskoterns dag, sista helgen i oktober, öppnade Northbike West officiellt sin nya butik för skoter, vattenskoter och fyrhjuling. Verksamheten i de nya lokalerna på Teg inrymmer även verkstad.
– Det var rekord på invigningen. Vi orsakade trafikkaos med bilkö ända in till stan med över två tusen personer som besökte oss under öppningshelgen, säger Jessika Häggling.

Nu när ni kan se tillbaka på branden, hur påverkade den er?
– Det var en chock först, för det huset var ju hemma för oss. Men det bästa som kom ur allt det här var hur stärkt teamet blev. När det blev klart med den här nya lokalen fick vi så mycket energi och alla gav verkligen allt. Att vi direkt efter branden fick flytta in till kollegorna på Ersboda gjorde också att båda teamen fick lära känna varandra.

Vad är skillnaden jämfört med den förra lokalen?
– Den var ju på 800 kvadratmeter och då fick vi plocka in sommargrejerna när det var vinter och plocka in vinter när det blev sommar. Nu har vi 2 500 kvadrat och kan visa vårt fulla sortiment året om.
– Om två, tre år ska vi bygga helt nytt och slå ihop Bike och West. Vi vill finnas väldigt centralt i Umeå och ett önskemål är Stora Birk. Många trodde kanske att vi skulle invänta det här bygget innan vi flyttade in i något nytt, men vi valde att växla upp. Vi är kända för att gå all in och här var ingen skillnad.

Har ni några nyrekryteringar på gång?
– Ja, vi gör en del förändringar. Det vi kommer få in nu är rutinerade, erfarna skoterfantaster. Vi har några juniorer som är kreativa och tänker nytt och jag tycker om den mixen som nu blir.

Hur ser försäljningen ut under vintersäsongen?
– Vi har ju en kraftig säsong som nu sätter igång nu väldigt intensivt. Vi ser en stadig ökning av försäljning på skotersidan, men även på kläder och tillbehör. Fyrhjulingar växer och har blivit ett fordon som många ser stor nytta av. Umeå är dessutom tidiga på trender och det ser vi genom att många båtägare byter till vattenskoter för ett enklare och roligare båtliv.
Sara Lundvall
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.