Löven laddar för kvällens derbymatch

Ikväll är det derby på T3 center i Umeå. Björklöven möter Skellefteå AIK. Baserat på tidigare möten väntar en jämn match.
– Men den här gången ska vi gå ut och köra direkt, inte tveka, säger Vilma Nilsson.


Damettan norra består av enbart fyra lag: Björklöven, Modo hockey, Skellefteå AIK och Luleå hockey. Dagen innan seriepremiären drog sig Övik ur, vilket Vilma Nilsson och Ottilia Classon, som båda är forwards i Björklöven, tycker är synd. När det gäller motståndet i serien så håller det dock högre nivå i år. Exempelvis Luleå hade lånat in spelare från sitt SDHL-lag, vilket ger dem extra spets. Att Skellefteå har ett lag i år innebär jämna och roliga matcher. Löven har spelat en bortamatch mot SAIK och den var jämn, men slutade med förlust 1–2.
– Vi måste ut snabbare ur egen zon, senast blev vi ganska stressade, säger Vilma.
– Den här gången spelar vi på hemmaplan, om vi jämför med hur spelet på träningsmatcher varit tidigare har det varit skillnad på hemma- och bortamatcher. Dessutom har vi hunnit träna på sådant vi upptäckte behov av förra matchen, säger Peter Lundström, huvudtränare.

EG Ottilia Peter 01

En positiv överraskning i första seriemötet med Skellefteå på bortaplan var den månghövdade publiken. Även om den inte hejade på dem var det roligt att spela och de hoppas att allt fler åskådare ska hitta till Lövenlagets hemmamatcher också. En nyckel till att lyckas locka större publik är att synas mer. I år har de flyttat sina ispass till T3 center, något som de tror kan öka syrligheten.
– Förutsättningarna har blivit bättre på så vis, säger Ottilia.
Lagom till derbyt har Björklöven gjort klart med 28-åriga Jennica Haikarainen. Hon har meriter från finska landslaget, men kommer närmast från SDHL.
– Jennica är center men då hon även har erfarenhet av att spela back kommer hon att ersätta skadade Amanda Antfolk på backplats de inledande matcherna, säger Tom Heikka, sportchef.
Elisabeth Glaas
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.