Missing people fortsätter söka John-Erik

Sökinsatsen efter John-Erik Olsson är Missing peoples mest omfattande i Västerbotten hittills.
– Vi har aldrig någonsin pratat om att lägga ner sökandet, säger verksamhetsledaren Lena Nordmark.


Hjälporganisationen Missing people Swedens regionalavdelning i södra Västerbotten startade år 2013. När John-Erik Olsson försvann året därpå kopplades de tidigt in i söket efter honom och det var många frivilliga som snabbt engagerade sig i letandet.
– Jag tror att när det handlar om att rädda liv är det många som vill ställa upp, säger Lena Nordmark som själv började engagera sig i organisationen i samband med just det här söket.

Under dagarna just efter försvinnandet finkammade skallgångskedjor områdena i närheten av John-Eriks bostad. Under månaderna som nu blivit till år har antalet som hjälper till i sökandet efter honom gradvis trappats av – men Missing people fortsätter ändå.
– Det har blivit mycket internsök när några av oss i ledningsgruppen kunnat. Jag vet inte hur många tillfällen och hur många mil vi traskat. Man kan få en idé: »Ska vi kolla där?« Även om det bara är baserat på magkänsla måste man nästan kolla det för att kunna bocka av området.

Det omfattande sökarbetet har lett till att Lena och andra i Missing people blivit känslomässigt engagerade i John-Erik och hans anhöriga. Det skulle vara skönt att kunna ge Ivan Malm, som deltagit i nästan alla sök efter sin bror och även andra som försvunnit i Umeå, ett avslut konstaterar Lena.
– Vi har aldrig någonsin pratat om att lägga ner sökandet. Så länge anhöriga vill att vi ska söka känns det rätt att göra det.
Trots att ingen hittat minsta spår efter John-Erik under de tre år som gått sedan han anmäldes försvunnen ger Missing people inte upp hoppet om att finna honom.
– När det gått så lång tid utan spår känns det ju … Inte hopplöst, men svårt. Men vi fortsätter, säger Lena.
Anna Bergman
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.