Stundtals underhållande fantasy

Recension på biofilmen "The Huntsman: Winter's War". 

Bio
The Huntsman: Winter's War
Regi: Cedric Nicolas-Troyan
I rollerna: Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Emily Blunt m fl.
Betygsfglar2

Ibland dyker det upp filmer som man trots mängder av invändningar av någon outgrundlig anledning ändå gillar. För mig var "Snow White and the Huntsman" en sådan film. Mängder av saker att gnälla på men när Kristen Stewart höll sitt superklyschiga och dåliga tal i slutet fick jag ändå gåshud och så vidare. "The Huntsman: Winter's War" får mig att känna på samma sätt. Nästan.
Storyn är vek och förvirrande. Filmen ska vara både en prequel och en sequel på samma gång och filmens sega inledning bärs fram av en väldigt tröttsam berättarröst. Snövits frånvaro förklaras av att hon har blivit sjuk på grund av den onda spegeln som senare försvinner när den fraktas till säker förvaring. The Huntsman (Hemsworth) ger sig efter den för att förhindra att den hamnar i händerna på den onda ishäxan Freja (Blunt), syster till Ravenna (Theron) som besegrades i den första filmen men som ändå lever vidare via spegeln. Ravennas medverkan är filmen är för övrigt väldigt olycklig då Therons överspel var bland det värsta med den första filmen och är om möjligt än värre nu. Lägg där till kärlekshistorien mellan The Huntsman och hans fru Sara (Chastain), som inte alls är död, och de bådas bakgrund som soldater i Frejas arme under uppväxten. Som ni märker, det är en röra.
Men, det finns saker att glädjas åt också. Alltid suveräna Chastain och Blunt är härliga nytillskott och Hemsworths krigare är inte utan charm. Framförallt så är filmens mittendel, jakten på spegeln, fantastisk härlig och underhållande fantasy. Den enda kvarvarande dvärgen från första filmen, Nion (Frost), är med på resan tillsammans med nya grymma dvärgkompanjoner. Bland annat halvbrodern Gryff spelad av den otroligt rolige Rob Brydon. Hade hela filmen hållit denna nivå hade betyget blivit högt. Men nu har vi en tråkig inledning och en dålig avslutning att ta in i beräkningen.
Daniel Brännlund
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.