Heartbeats ska fylla tomrummet

En ny scen för lokala artister kommer att uppstå i Umeå i slutet på den här månaden.
– Det har varit ett tomrum i Umeå sedan ett tag, det här kommer att fylla ett behov, säger Nils Fredriksson, en av arrangörerna.

I nuläget är tre kvällar spikade och det är sista onsdagen i mars, april och maj som den nya klubben Heartbeats kommer att arrangeras på Gotthards med fri entré. Det sker i ett samarbete mellan Nils Fredriksson, bland annat dj och klubbarrangör, och Gotthards genom Emil Näsman, barchef och musikansvarig, och tanken är att göra Heartbeats permanent.
– Efter de tre första kvällarna kommer vi att göra en utvärdering, säger Nils Fredriksson.
Upplägget på Heartbeats är att tre artister kommer att uppträda – både etablerade artister och nya talanger – och det ska även finnas en dj på plats som spelar före och mellan akterna.
– Akterna kommer att vara av unpluggedkaraktär. Det blir avskalade spelningar där artisten nästan står mitt bland publiken, säger Nils.
Han berättar vidare att den formen inte är för alla artister och att det gäller att göra urvalet noggrant. På frågan om det finns tillräckligt underlag här för det konceptet kommer ett jakande svar omedelbart. Redan i dag är bokningarna för de tre onsdagarna klara, men Nils avslöjar bara första kvällen i nuläget. I dj-båset kommer Nora Karlsson, från indiepopbandet Boys, stå. En akt är Honungsvägen, som kallades för supergrupp när de bildades för cirka tre år sedan. Bandets medlemmar är bland andra Christina Karlsson, också med i Invasionen, och den rutinerade producenten Henrik Oja, också medlem i Annika Norlins band Säkert!. Honungsvägens låtar har bland andra Annika Norlin och Mattias Alkberg skrivit, vilket Nils menar är två av Sveriges främsta låtskrivare.
– Det blir en come back för Honungsvägen eftersom de inte har spelat på två år, säger Nils.
Årets Ninja, Julia Mansnérus-Lund, kommer också att stå på scen.
– Hon är perfekt för formatet då hon alltid uppträder själv med sin gitarr.
Nils tipsar om att lyssna extra på hennes texter.
Den tredje akten första kvällen är debutanten William Adam, vars debutsingel "Återvändsgränd 23" ska spelas in hos Henrik Oja. Nils beskriver William Adam som "lite av Umeås svar på Lars Winnerbäck".
– Det är hans första spelning i Umeå. Han är bland de mer lovande, han är ruskigt bra.
Heartbeats har fått en jättepositiv reaktion av artisterna, berättar Nils.
– Så många har gnällt, med all rätt, över frånvaron av en scen för lokala artister. Men det är bättre att göra något i stället för att sura. Action speaks louder than words.
Text: Elisabeth Glaas
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Foto: Johan Engman
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.