Välskriven och beroendeframkallande

Recensioner på Netflix-serien "Love" och Netflix-filmen "Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword Of Destiny".

Tv-serie
Love
Skapare: Judd Apatow, Lesley Arfin, Paul Rust
I rollerna: Gillian Jacobs, Paul Rust, Claudia O'Doherty m fl.
Betygsfglar3

Det tog ett par avsnitt, men när jag väl var fast plöjde jag igenom första säsongen av Netflix-serien "Love" utan paus. Den är oerhört beroendeframkallande. Serien kretsar kring Mickey (Jacobs) och Gus (Rust) som båda är nyblivna singlar efter misslyckade förhållanden. Hon är en trasig själ med alkohol- och drogproblem och han är en irriterande snäll nörd. De möts av en slump och trots sina olikheter så uppstår tycke för varandra. Dock inte problemfritt, för att uttrycka det milt.
"Love" går långsamt fram men är väldigt välskriven. Fyndig, obekväm och det finns igenkänningsfaktor. Både Gus och Mickey är svåra att släppa taget om och det råder ingen brist på sköna bifigurer. Det enda problemet är att jag på intet sätt hejar på den här vara eller icke vara-relationen mellan Gus och Mickey, vilket det är tänkt att man ska göra. Jag vill bara att supersnälla Gus ska hitta en likasinnad nörd att tråka ner sig med då Mickey, trots att hon är rolig och den mest intressanta karaktären av dem två, är en fruktansvärd människa. Missbruket borträknat. Hon är extremt självisk, ljuger konstant och behandlar alla som skit. Hon är en rakt igenom dålig person. Den sorten som hela livet har kommit undan med att vara en dålig person och kräver sympati när till exempel pojkvänner säger elaka saker till henne för att hon har varit otrogen mot dem. Hon får ingen sympati av mig. Men med det sagt så kan jag knappt vänta till säsong nummer två. Som sagt, beroendeframkallande.
Daniel Brännlund
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Netflix
Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword Of Destiny
Regi: Woo-Ping Yuen
I rollerna: Michelle Yeoh, Donnie Yen, Jason Scott Lee m fl.
Betygsfglar1

Jag älskade Ang Lees "Crouching Tiger, Hidden Dragon" när den kom för 16 år sedan. Jag älskar den fortfarande. Magisk film. Detsamma kan man dock inte säga om dess uppföljare som nyligen hade premiär på Netflix. "Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword Of Destiny" är en rak, tråkig och ful martial arts-film utan fantasi. Den saknar allt som gjorde originalet mästerlig. Romantiken, poesin, spänningen, skådespelet, tragiken, skönheten. Historien kretsar kring det gröna svärdet, som i första filmen svingades av Li Mu Bai, och hur en ond härskare vill lägga vantarna på det för att bli ännu mäktigare. Lägg där till någon mer fantasilös sidostory, dataanimerade kulisser, en mängd dåligt koreograferade slagsmål och vi är i box. Filmen är dessutom på engelska! Det är nästan skamligt att den här filmen får bära originalets namn och Michelle Yeoh, varför ställde hon upp på det här?
Daniel Brännlund
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.