Varför bryr jag mig inte om OS?

Sportkrönika i Umeå tidning vecka 32.

Det borde vara härliga tider för mig som vanligtvis kallar mig själv för sportnörd. Vi är ju mitt uppe i ett brinnande sommar-OS. När jag skriver detta har Sarah Sjöström nyligen tagit sitt efterlängtade OS-guld på 100 meter fjäril där hon även smashade världsrekordet. Vi är representerade på både dam- och herrsidan när det kommer till fotboll, USA ställer upp med ett riktigt bra lag i basket och mycket annat som jag brukar gå igång på ligger uppdukat på långbordet. Men jag är inte sugen.

Självklart är jag svinglad över Sjöströms guld, det är jag. Men inte för en sekund övervägde jag att kliva upp för att se loppet. Jag har inte sett någon fotboll, handboll och jag såg endast en kvart av USA-herrarnas första basketmatch innan jag stängde av tv:n. I helgen drar den engelska ligafotbollen igång. Självklart kommer jag i vanlig ordning att följa mitt favoritlag, Arsenal, slaviskt säsongen igenom. Men andra matcher känner jag inget sug efter. Trots att ligan på förhand är mer spännande än någonsin. Förr såg jag ALLT. Jag ser knappt några UFC-galor längre och våra lokala idrottslag har inte sett skymten av mig i år. Svaret misstänker jag är detsamma som varför jag för 3-4 år sedan helt slutade festa och helt övergav alkoholen. Jag gick ut för hårt under ungdomen och har redan nu nått min kvot. Jag har förätit mig. Ni vet, som när man var liten och köpte 20 Banana Skids vid fredagsgodiset för att man har taggat på dem hela veckan. Man mulade man i sig dem i hyperfart, blev äcklad och sedan ville man aldrig mer se en Banana Skid någonsin igen. Det är min teori. Mitt kära/hatade Arsenal och NFL är vad mäktar med nu mera. Allt annat får jag artigt men bestämt tacka nej till. Jag vill ju bry mig om OS. Men jag gör bara inte det.

Kanske kan det här vara ett varningens finger till er som spenderar ohälsosamt mycket tid framför sportkanalerna. Ta det lugnt. Ni behöver inte se precis allt som visas. Om ni gör det kan det kan komma en dag då ni går in i väggen.
Daniel Brännlund
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.