Brev från framtiden

Sportkrönika i Umeå tidning vecka 24.Ohoj kära läsare! Hur har ni det? Bra? Är ni kanske lite småfrusna och efterlyser sommaren med en hotfull näve i luften? Anledningen till varför jag undrar är att jag inte befinner mig där ni befinner er. Nej, nej, jag är i Frankrike.
Beroende på när ni läser detta gör jag en av följande fyra saker: sover, solar, badar eller ser fotboll. Jag kan inte säga helt säkert vilken eftersom att jag skrev den här texten för en vecka sedan hemma i Umeå med storm utanför fönstret och med hurv i kroppen. Men någon av dessa fyra saker gäller. Och när jag liks är i färd med att spå framtiden känner jag att jag lika gärna kan fortsätta.

Vid det här laget har Sverige spelat sin första match i mästerskapet. 1-1 mot Irland. Jävla skitmatch men vad hade vi väntat oss egentligen? Drömma kan man göra men innerst inne visste vi att det skulle börja så här. Men jag tror att vi skrällvinner mot Italien på fredag och på så vis ändå fixar det. (Jag framtidsspår i framtiden! Jag vet, jag har också gåshud!) Vad gäller övriga matcher så har Frankrike tokimponerat i öppningsmatchen där de vann med 4-0, England floppade mot Ryssland och förlorade med 2-1 efter att ha varit i ledning, Tyskland vann med 1-0 mot Ukraina, Kroatien ser vassa ut men Lasse Lagerbäcks Island gör det inte. Nå? Alltså storhetsvansinnet jag kommer att få om jag nailar det här. Då kommer jag blåsa livsbesparingarna på tippning återstoden av resan.


Hur mitt framtidsspåande än har fungerat så kan jag med all säkerhet säga att jag har det bra här i Frankrike (ta i trä) och att jag tänker på er där hemma. Skadeglatt. Ni förstår, jag är sällan utomlands och mjölkar därför den här resan torr. Jag sitter vanligtvis hemma på kammaren och är missunnsam mot alla som är ute i vida världen och har det bra. Men nu är det ombytta roller. Någonting som jag dock genuint hoppas är att ni njuter av fotbolls-EM i tv-soffan. Det är någonting magiskt över mästerskap vare sig det är VM eller EM. Det är en guldkant på tillvaron, en fotbollsfest som sätter känslorna i spin vare sig det är Sverige som står på planen eller inte. Jag älskar det här. Därför hoppas jag även att ni, min odräglighet till trots, är glada för min skull att jag för första gången får uppleva det här på plats. Gör detsamma om ni skulle få chansen att göra det. För det ä... Ursäkta... "Va!? Vaaaa!? Ja, jag kommer!" Sorry, det är dags att smörja brännan och bege sig ut till poolen. Igen. Men innan ni skiljs åt får jag önska er en härlig sommar då detta är min sista krönika innan semestern. Vi ses i augusti.
Daniel Brännlund
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.