Jag predikar pulsklockans lov

Sportkrönika i Umeå tidning vecka 16.

Vet ni vad som är bland det värsta som finns? Folk som nyligen gjort en livsstilsförändring av någon sort och sedan automatiskt blir en expert på området och ska ut och predika skiten. Det är sämst. Och det är precis vad jag ska göra nu.

Okej, inte riktigt kanske. Men nästan. Jag har nämligen blivit med pulsklocka och pulsband. Lite paradoxalt som en vän påpekade då det kan tyckas vara lite för avancerat och seriöst med tanke på min bristfälliga träningsperson. Men grejen är den är att pulsklockan i mitt fall inte handlar om ökad seriositet. Jag använder den som ett knep. Som ett fusk. Det är ett redskap för att lura mig själv att fortsätta träna. Ni vet i Rocky 4, träningsmontaget där Rocky är ute och springer i snön, lyfter kedjor och gör armhävningar från taket medan Ivan Drago är i värsta high tech-gymmet med alla moderniteter som finns? Jag är som Ivans lilla småfeta och träningsskygga brorsa som tycker att moderniteterna är häftiga och tjuv-använder dem när ingen ser. Och det fungerar. Ja, jag är så pass lättlurad. När klockan säger åt mig "bra jobbat" sträcker jag på mig, blir smågenerad och börjar längta tills nästa chans att imponera. Jag tycker att det är kul att hålla koll på pulszoner, se på svart och vitt effekten av träningen och få kastat i ansiktet att en promenad inte alls rättfärdigar en veckas vila. Jag är nu inne på min tredje vecka och det går som tåget, om jag får säga det själv.

Det är här min predikan kommer in. Det här kan fungera för dig med. Är du som jag och har svart bälte i bortförklaringar? Känner du efter lite extra och uppfinner skadekänningar, påpekar att tiden inte räcker till och tycker att allt är tråkigt? Då kan det här vara svaret. Har du möjlighet att skaffa en pulsklocka, gör det. För om det funkar för mig, Umeå sämsta träningspsyke, då är chansen extremt stor att det funkar för dig med. För jag tycker fortfarande inte att det är kul. Det gör jag inte. Men jag kan inte låta bli. Klockan tycker ju att jag är så duktig. Jag vill inte göra den besviken. Det är ett trick, jag vet att det är ett trick, men jag faller för det varje gång.
Daniel Brännlund
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.