Ni har möjligheten att ge mig stryk

Sportkrönika i Umeå tidning vecka 12.

Jag har en förmåga att sätta mig själv i klistret, det är sedan gammalt. Genom att öppna truten så snabbt att hjärnan inte hänger med. I höstas tänkte jag högt kring mina illusioner om att jag egentligen är en stjärna i amerikansk fotboll. Visserligen mer i tanken än i praktiken, men en stjärna likväl. Den utläggningen synades snabbt av stadens lag som bjöd in mig till träning, för att ta ner mig på jorden. En inbjudan som jag kommer att hedra senare i vår. Om jag är vid liv vid det laget vill säga, för nu har jag verkligen ställt till det.

I fredags gick vi ut med nyheten att vi på Umeå Tidning ska hylla en Umeåbo som har gjort gott för andra eller Umeå som stad. Ni läsare ska nominera kandidater och en av dessa ska i juni hyllas och motta den unika och specialdesignade glasstatyetten Guldpippin, tillverkad av Glödheta i Röbäck. Ni kan läsa mer om det på vår hemsida. Som en extra krydda i tävlingen blev det bestämt att jag ska utsättas för olika prövningar beroende på hur många tips ni levererar. Vi snackar dopp i iskall älv, poledancing och kryddan på moset: sparring med två mma-proffs. Jajamensan. Mixed martial arts. Jag ska in i ringen och bli manglad av två professionella rövkickare. Beroende på hur många tips som kommer in ska sägas. Prognosen för mitt välmående är inte god. Jag har inga skills att snacka om. En rejäl tjurskalle och förmåga att ta stryk, det har jag. Två egenskaper som jag inte ser som positiva i sammanhanget. Bättre hade det varit med en dos "veta när man ska ge sig".

Det kommer såklart att bli hemskt. Det kommer att göra ont. Men trots det ska jag erkänna att jag ser fram emot det på grund av tävlingsaspekten som jag tidigare har skrivit om att jag saknar. Adrenalinet som på intet sätt infaller på gymmet eller under löpturen. Mätandet av krafter. Hur ojämna förutsättningarna än må vara. Därför ser jag även fram emot att bli mosad av amerikanska fotbollsspelare senare i vår. Så hjälp mig med detta. In och nominera kandidater till Guldpippin så att jag får gå in i buren känna adrenalinet igen. Det är min vinst. Er blir att få se mig åka på hejdlöst smörj. Det är vad man brukar kalla win win.
Daniel Brännlund
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.