En resumé av sommaren

Nöjeskrönika i Umeå tidning vecka 33.


Här kommer en kortfattad och fåordig sammanfattning av sommaren 2017. Händelserna är inte omnämnda i kronologisk ordning. Det regnade. USA lämnade Parisavtalet. Trump twittrade om Hillary Clinton. Det var kallt. Tog fram grillen ändå. Det var en stor Transportstyrelse-skandal. Ställde undan grillen. Alliansen enades och väckte misstroendeförklaring mot tre ministrar. Trump twittrade. Det var grundvattenbrist. Det blev en regeringskris. Två ministrar avgick.
Janne Josefssons Sommar-program i P1 startade rykten om veritabla bokbål i Botkyrka. Han tog tillbaka det efter en tid. Det var en rekordkall juli i Sverige. Nazister närvarade under politikerveckan i Almedalen. Trump twittrade om Barack Obama. Sista avsnittet av norska tv-serien Skam visades. Alla grät. Zombiefilmsregissören George Romero gick bort. Bostaden i Umeå sålde ut lägenheter och en proteströrelse växte fram. Jag fick inte ett enda myggbett. Tyvärr fick småfåglarna mindre att äta på grund av myggbristen. Artisten Miss Li ramlade ner i Skellefteälven från en flotte. Pia Sundhage slutade som förbundskapten för Sveriges damlandslag i fotboll efter den sista matchen i EM i Nederländerna. Trump twittrade om Ryssland. Den extrema värmeböljan Lucifer i södra Europa har resulterat i dödsfall.

En före detta finansminister spårade ur å det grövsta på en privat fest. Tv-serien Game of Thrones sjunde säsong började. Alla twittrade om det. Särskilt om scenen med draken. Tydligen har Umeå kommun planterat ricin i centrala delar av stan, vilket är en väldigt giftig växt. De har dock undvikit att plantera den vid lekplatser. Årets ranson av jordens resurser tog slut i början av augusti, och nu lånar vi av nästa års ranson. Trump twittrade om fake news och att de bedriver en häxjakt på honom. Rättegången i sommarstugemorden avslutades. Håkan Hellström gav en (sista?) spelning på Ullevi i Göteborg. Alla twittrade om det. Det verkar vara kris mellan Nordkorea och USA och två män. Nazister vill demonstrera utanför Bokmässan. »Folkfesten« Stora Nolia-veckan i Umeå erbjöd många clowner. Skådespelaren Michael Nyqvist gick bort. Kronprinsessan Viktoria fyllde 40 år.

Ett enormt isberg stort som två Gotland håller på att slitas loss i Antarktis. Klocktornet på stadshuset i Kiruna fortsattes lyftas ner i och med flytten av staden. Trump twittrade om sina kraftfulla kärnvapen. Han sa att han inte hoppas behöva använda dem. Nästa Doktor Who kommer spelas av en kvinnlig skådespelare, och det var svårt att smälta för många unga och gamla män. Ombyggnationen av Rådhustorget i Umeå har blivit minst en månad försenad. Trump twittrade igen.
Katarina Gregersdotter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.