"Tack för den här tiden – Danne out"

Inledare i Umeå tidning vecka 52.


Föreställ er mig som Kate Winslet. I fören på en stor båt med Leo DiCaprios armar runt midjan. »Iʼm flying«. För det är precis vad jag är på väg att göra. Efter fyra år på Umeå tidning kliver jag nu ut genom dörrarna och flyger iväg mot nya äventyr.
Ja, den där Titanic-referensen var långsökt. Jag ville mest bara ge er en bild av mig som tar en stund att tvätta bort. Men lämna ska jag och jag gör det med blandade känslor som det så ofta är när man ska byta arbetsplats. Jag ser fram emot nya utmaningar men det är såklart ledsamt att lämna de bästa kollegorna jag någonsin haft. Den här dagliga kontakten med människor som man trivs så bra med. Mina vänner. Det har varit en härlig resa med Umeå tidning. Jag har varit med från starten och att ha fått vara en del i skapandet av produkten ni nu har i era händer gör mig stolt.

Det har varit en upplevelse, utmanande och utvecklande, som har fått mig att växa. Den första tiden på Teg när vi bara var tre, flytten till Strömpilen, utnämningen till Årets gratistidning, ja allt det där. Bra stoff.
Men när jag ser tillbaka då handlar allt om människorna. Hur Lissan trots sin unga ålder envisas med att frekvent använda uttryck som »kors i taket«, »oppillalla«, »dra mig baklänges« och att hon då och då glömmer vad jag heter i efternamn. Annas humör, Saras skrattiga upprepningar, Johans berättelser och den allmänt sköna stämningen som alla nuvarande och forna medarbetare i byggnaden har bidragit till att skapa. Småsaker. Det är sådant som kommer sitta kvar för evigt. Men det är dags nu. Papa is a rolling stone. Exakt vad jag kommer att göra
i stället är i skrivande stund inte spikat men framtiden känns spännande. Det kan jag säga.

En vanlig fråga vid sådana här stunder är »finns det någonting som du ångrar?«. Vi petar in den så att det här inte enbart blir sentimentalt dravel och för att jag faktiskt ångrar en sak. Jag lovade i en sportkrönika för länge sedan att jag skulle inställa mig på en träning i amerikansk fotboll och att jag där, för ert nöjes skull, med all säkerhet skulle bli tillintetgjord. Jag har nu brutit det löftet. Så för alla er som känner er lurade, hojta när ni ser mig på stan så ställer jag upp på en tackling. Eller så säger ni bara hej. Eller så försöker ni er på en kram och rätt vad det är så är det ni som åkt på en tackling. Hursomhelst. Tack för den här tiden. Danne out.
Daniel Brännlund
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.