Min afton i orange väst

Inledare i Umeå tidning vecka 22.

I lördags hade jag turen på min sida. I stället för att som i fjol stå i lervälling framför scenen och fåfängt försöka få ordning på flödet av festivalbesökare fick jag i år stå bakom scenen. Det var ju som ni vet Brännbollsyran och en uppgift som fotbolls- och innebandyförälder är att jobba då. Det var med andra ord dags att reduceras till en anonym människa i en slags varselväst.

Uppgiften för kvällen var att hålla artisternas backstageområde fredat. För att ta sig in i det VIP-igaste Brännbollsyran troligen uppbådar krävdes vissa pass. När jag bytte av min man på posten där vid 22-snåret fick jag veta att han hindrat Miriam Bryant från att komma in. Samtliga i hennes entourage hade pass, men inte hon. Det ledde inte till någon degradering när det gäller arbetsuppgifter, men väl till en hel del märkliga ansiktsuttryck i P3-programmet Musikguidens sändningstält som stod placerat intill. Inte för att vara taskig mot min man, men jag vet hur Miriam Bryant ser ut. Jag kan även identifiera Silvana Imams ansikte. Däremot var jag väldigt osäker på vilka andra artister som skulle florera den kvällen. När så P3-folket upphetsat började mumla "Otto är här!" till varandra var jag inte dummare än att jag fattade att ännu en artist var på väg. (Otto Knows, gav ett vänligt intryck när han senare på kvällen frusen undrade om vi möjligen visste var han kunde hitta en chaufför.)

For the record kan jag även meddela att jag kände igen Sebastian Ingrosso. Men sanningen är den att det beror på att han liknar sin far Vito Ingrosso, som bakgrundsdansade åt Pernilla Wahlgren för sisådär tusen år sedan. Det konstaterandet måste vara det ultimata kvittot på att jag inte hör till skaran yranfestivalen vänder sig till. Brännbollsyran är sannerligen ett skådespel som bjuder på både tragedi och komedi, men med en klar tyngdpunkt på det senare. Överlag måste jag säga att folk skötte sig formidabelt. Så många, sådan fylla, men jämarns vilken glädje.
Elisabeth Glaas
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.