Pelle Normark har tagit emot gäster i 38 år

Antalet Umeåbor som någon gång blivit serverade av Pelle Normark går nog inte att räkna.
Efter snart fyra decennier i restaurangbranschen känner många krogbesökare igen
den reslige kyparen med den vänliga framtoningen. Karriären, som av en slump inleddes i Kamenskikällaren, har bland annat fört honom till matsalen på Sveriges första stjärnkrog och till spännande möten med vinmakare runt om i världen.
– Jag har jobbat med många av de bästa, säger Pelle.

Läs mer

Jonas Danielsson – ny krönikör i Umeå tidning

Han är doktor i etnologi och en välkänd cineast med smak för det otäcka och fantastiska.
I 20 år har Jonas Danielsson analyserat populärkultur i media och erbjudit olika perspektiv på det vi ser, spelar och läser.
– Jag har en liten folkbildningsgubbe i mig, säger Jonas Danielsson, som är ny krönikör i Umeå tidning.

Läs mer

Svår tid efter cancern

När vuxenlivet precis hade börjat drabbades Malin Rehn av äggstockscancer. Livet sattes på paus samtidigt som hon kämpade för att allt skulle vara som vanligt.
Först när behandlingarna var över kom »cancerbaksmällan«.
– Det var då jag började bearbeta det som hänt. Det var då jag mådde som sämst och det fanns lite förståelse för det, berättar Malin, som är ny föreläsare hos organisationen Ung cancer.

Läs mer

Brevbärarna delar ut betyg till årets semlor

Semla, fastlagsbulle, fettisdagsbulle – kärt bakverk har många namn, och säljs på flera bagerier och kaféer runt om i Umeå. 
Umeå tidning vände sig till tre brevbärare på Postnord för att kora årets bästa semla inför fettisdagen nästa vecka. 

Läs mer