Digitalt samarbete mellan Umeå tidning och Aftonbladet

Umeå tidning har inlett ett nytt samarbete med mediekoncernen Schibsted. Avtalet gäller annonsförsäljning av mobila kanaler, däribland Aftonbladet.
– Vi breddar basen för våra annonsörer att nå ut, säger Umeå tidnings vd Magnus Bringhammar.

Rent konkret innebär det nya samarbetet att säljavdelningen på Umeå tidning kommer att börja sälja annonser i mobila kanaler och andra digitala lösningar på ett lokalt plan åt Schibsted. Framför allt handlar det om annonser som kommer att synas den mobila varianten av Aftonbladet, Omni, tv.nu och klart.se.
– Vi hoppas att Umeå tidning ska bli en stor leverantör av digitala annonser och att det tillsammans med vår grundprodukt innebär en bättre helhetslösning för våra kunder, säger Magnus Bringhammar, som är mycket positiv till samarbetet.
Från Schibsteds sida ser man det som en möjlighet att på ett bra sätt ta sig in på en ny marknad.
– Med det här samarbetet kan vi mycket snabbt etablera oss i en region med goda tillväxtmöjligheter, säger Johan Jepsson, annonschef lokalt på Schibsted Sales & Inventory.
För säljavdelningen i Umeå kommer det nya avtalet att innebära att de blir verksamma i en större region, då de nu får hela Västerbotten som arbetsområde. Huvudfokus kommer dock fortsatt att vara på Umeåområdet.
– En fördel med att vi får sälja Aftonbladet mobilt är att det då finns möjlighet att styra visningarna ned på kommunnivå, säger Peter Öystilä, försäljningschef på Umeå tidning.
Både Bringhammar och Öystilä tror att samarbetet kommer att medföra nyanställningar.
– Media i mobilen är det som växer mest just nu och då gäller det att hänga med. Att få jobba med två mediekanaler som har en stark tillväxt, det vill säga gratistidning samt mobil annonsering, ger oss också en fantastisk möjlighet som företag att fortsätta växa. Vi vill fortsätta vara en stark aktör när det gäller att leverera lokalproducerad och bra journalistik, säger Magnus Bringhammar. 
Sara Lundvall
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.